Snugtop

Mode blog

Poloshirts met elastaan

2 min gelezen

Poloshirts behoren tot de favoriete zomeroutfits van zowel mannen als vrouwen. Heel populair zijn de poloshirts gemaakt met elastaan. Elastaan is een kunstvezel die een zeer grote rekbaarheid biedt waardoor het poloshirt zeer soepel aanvoelt. Deze shirts geven een grote bewegingsvrijheid. Vaak worden poloshirts ook van een melange gemaakt van elastaan en katoen. Elastaan kan van nature goed tegen zonlicht, water, zout of olie. Doordat deze stof tegen een stootje kan is het ideaal voor outdoor activiteiten. Elastaan is ook wel bekend als lycra of spandex

Voordelen van een poloshirt gemaakt van elastaan

Elastaan heeft als belangrijkste voordeel dat het zich echt vormt naar je lichaam. Je zult dus nooit het ‘Tent’ gevoel krijgen. Daarnaast is elastaan een zeer duurzame stof. Doordat de stof zeer rekbaar is zal het ook minder snel scheuren en daardoor veel langer meegaan.

Nadelen van een  poloshirt gemaakt van elastaan

Hoewel er veel voordelen zijn bestaan er toch ook een paar nadelen van elastaan. Het is geen milieuvriendelijke stof omdat het geproduceerd wordt uit restmaterialen van petroleum. Dat is niet nadelig voor de drager, maar wel voor ons milieu. Bovendien worden bij de productie van elastaan gebruik gemaakt van veel milieu gevaarlijke chemicaliën. Inmiddels is er wel een betere manier gevonden om elastaan te produceren door bijvoorbeeld gebruik te maken van bewerkte suiker.

Elastaan wordt dus geproduceerd door mensenhanden en bestaat uit polyurethaan. Deze stof is super elastisch en sterk. Bovendien is een poloshirt van elastaan gemakkelijk te wassen. Elastaan kan op twee manieren worden gebruikt.

1. Pure elastaan dat zeer rekbaar is en wel 5 tot 600% kan uitrekken

2. Ingebouwd in een andere stof zoals bijvoorbeeld in katoen

Bij ingebouwde elastaan wordt een lange draad elastaan omwikkeld met katoen. De elastaan zelf is niet zichtbaar maar de stof wordt hierdoor wel heel erg elastisch.