Snugtop

Mode blog

Poloshirts voor de sportieve look

2 min gelezen

Iedere man heeft waarschijnlijk wel één of meerdere poloshirts in zijn kast liggen. Naast het T-shirt, is een poloshirt het meest gedragen informele kledingstuk voor zomerse dagen. Het poloshirt ziet er door zijn kraagje met knopen en geribde kraag vaak net iets meer gekleed uit dan een T-shirt. Ideaal voor als je geen zin hebt in een overhemd en een T-shirt te casual vindt. Poloshirts zijn er in vele kleuren en dessins, zodat er altijd wel één bij is die bij jou past.

Oorsprong in de tennissport

Het poloshirt vindt zijn oorsprong in de tennissport. De Franse kampioen René Lacoste ontwierp in de jaren twintig het allereerste poloshirt. Dit was destijds bedoeld voor eigen gebruik. In die tijd werden tenniswedstrijden vaak nog gespeeld in een wit poplin overhemd met lange mouwen. Dat was in het warme Amerikaanse klimaat zeker niet comfortabel om tijdens het sporten te dragen. Daarom ging de Franse tenniskampioen aan het werk om een shirt te produceren dat comfortabel is om in te sporten en toch de allure heeft die bij de tennissport hoort. Samen met een vriend, André Gillier, bracht hij in 1933 het poloshirt op de markt en nog steeds is de naam Lacoste een bekend merk. Het shirt werd aanvankelijk vooral gedragen door sporters. In de jaren zestig drong het poloshirt ook door in het alledaagse straatbeeld.

Niet meer weg te denken

Het poloshirt is inmiddels al lang niet meer weg te denken uit het straatbeeld en wordt gedragen door zowel mannen als vrouwen. Het enige verschil met een poloshirt voor mannen, is dat de taille van vrouwen poloshirts vaak iets getailleerd zijn. Inmiddels zijn ook verschillende variaties op de markt gekomen met een ritsje in plaats van een knoopsluiting. In welke vorm ook, het poloshirt is niet meer weg te denken.