Snugtop

Mode blog

Tips & Tricks

2 min gelezen

Ongeveer 12 jaar geleden heb ik mijn motorrijbewijs gehaald. Maar met leren motorrijden ben je nooit klaar. Er valt altijd nog van alles te leren. Het is zaak om regelmatig te oefenen, en om steeds bewust te zijn van wat je doet. Daarom wil ik jullie twee tips mee geven die mij heel erg hebben geholpen en die ik erg belangrijk vind!

Kleding voor motorrijders

Het is belangrijk om op je kleding te letten voor je op de motor stapt. Stel dat je valt, of er gebeurd iets anders vervelends dan is het fijn als je goed beschermd bent door je motorkleding. Een helm moet goed passen. Hij moet strak op je hoofd zitten, als je hoofd heen en weer schudt mag je helm dus niet mee bewegen. Ook is het van belang om goede handschoenen te dragen. Ze moeten ervoor zorgen dat je, je stuur blijft voelen maar ze moeten je ook beschermen tegen glijden. Je hoofd en je handen zijn namelijk erg kwetsbaar bij een eventueel ongeluk. Verder gaat er niets boven een goed motorpak. Ook deze moet je beschermen tegen het glijden over het wegdek.

3

Veilig inhalen op de motor

Als motorrijder heb ik vaak de neiging om gewoon gas te geven en te gaan. Maar het is juist als motorrijder erg belangrijk om veilig in te halen. Ik had vroeger een Yamaha sportmotor waarmee je snel op snelheid komt en ik daardoor gaf ik soms te veel gas waardoor ik met inhalen niet altijd even veilig reed.  Maar hoe meer afstand je houdt, hoe meer zicht je hebt. Je ziet hierdoor tegenliggers eerder waardoor je eerder kunt signaleren of de weg vrij is om in te halen. Voor je echt gaat inhalen zorg je ervoor dat je snelheid gaat maken. Zo kan je op een veilige manier inhalen. O ja, en let op in bochten. Hier kan je wel snelheid in maken maar ik zou niet zo snel in een bocht inhalen doordat je vaak slecht zicht hebt.