Snugtop

Mode blog

Jas kopen?

2 min read

Als je een nieuwe jas wilt aanschaffen dan zijn er veel verschillende merken waaruit je kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een mooie lichter zomerjas om je warmer te houden in de avonden en nachten, of ga je toch liever voor een warm winterjack? Voor welke jas je ook op zoek gaat, het is belangrijk dat de jas van een hoogwaardige kwaliteit is zodat je er een lange tijd mee kunt doen. Woolrich jas is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige kwaliteit en heeft dan ook een lange geschiedenis met het ontwikkelen van warme jassen voor het hele jaar door. Het merk komt uit de VS .

Meer over de geschiedenis van het merk

Woolrich jas is een Amerikaans merk dat begon in 1830 met het maken van wollen dekens zodat de houthakkers ter plekke lekker warm konden blijven tijdens de koudere dagen. Wanneer dit goed aansloeg besloten ze om verder te gaan met het ontwikkelen van kleding en ook in de Amerikaanse burgeroorlog boden ze bijvoorbeeld dekens aan soldaten aan zodat zij warm konden blijven in de meest slechte omstandigheden. Het merk kwam later met als idee om kleding te maken die dezelfde eigenschappen had als de dekens. Na een tijdje besloot woolrich om zijn eerste fabriek te openen en zo ontstond ook de eerste woolrich jas. De woolrich jas komt dus oorspronkelijk uit pensylvania waar de eerste modellen zijn ontworpen, maar je kunt een woolrich jas nu gewoon bestellen bij hans voortman.

Comfortabel

Een jas moet natuurlijk van een hoge kwaliteit zijn zodat hij tegen een stootje kan , maar daarnaast is het ook belangrijk dat de jas comfortabel zit. Dit zodra wanneer je een lange wandeling maakt of een andere outdoor activiteit, de jas je goed beschermd en niet te zwaar valt. Dit is dan ook waarom de woolrich jas voor de zomer zo ontzettend goed scoort. Hij is lekker licht en daardoor ideaal om mee te nemen.