Snugtop

Mode blog

Het bekendste jeans merk ter wereld

2 min gelezen

Het bekendste jeans merk ter wereld is er voor elke leeftijdcategorie en daarom kent ook echt iedereen ter wereld het merk. Of je nu in Azië bent of Zuid-Amerika, overal kan je wel een Levi’s broek vinden. Vroeger bekend als Levi Strauss & Co, nu Levi’s het bekendste jeans merk ter wereld. Het is uitgegroeid tot een echte klassieker dat gerund wordt door een groot mode bedrijf gevestigd in Amerika, waar het allemaal begon. In dit artikel vertellen we je de origine van het bedrijf en wat de status van het bedrijf nu is. Dus jeans liefhebbers, opgelet, hier is alles dat je moet weten over Levi’s!

Who build it

De oprichter van het grote mode bedrijf is niemand anders dan Levi Strauss. Hij begon als jonge emigrant in de Verenigde Staten waar hij samen met zijn zussen en moeder naartoe verhuisde. Tijdens het werk in een fabriek verkreeg hij in 1853 het Amerikaans burgerschap en besloot verder te gaan in een andere stad. Zijn broer, gevestigd in San Francisco, vroeg hem te helpen met zijn zaak. Na deze tijd besloot hij zelf ook de textiel in te gaan en produceerde stof en kledij en andere dergelijke textielproducten. Wat hem echt populair maakte was de duurzaamheid en kwaliteit die hij hechtte aan zijn producten, dit werd dan ook erg gewaardeerd door pioniers en goudzoekers in de streken van het Westen.

Naarmate de tijd besloot hij in zee te gaan met Jacob Davis. Deze had een idee voor het textiel denim, waar wij nu onze geliefde jeans van zien. Tevens bedacht hij klinknagels te gebruiken in kleding, waardoor de duurzaamheid en kwaliteit alleen maar verder bevordert werden. Levi en Jacob bedachten hierna samen de iconische spijkerbroek waar Levi’s tot op vandaag zo bekend om is. Na dit fenomeen besloten Levi en Jacob een patent te vragen op hun design en registreerde zij hun denim leveranciers bij hun bedrijf.

What is happening today?

Het bedrijf telt tegenwoordig iets minder dan 20.000 werknemers (17.000) en heeft zich opgesplitst in drie delen, die gebaseerd zijn op geografie van de wereld (Amerika en Europa, het midden oosten, Afrika en Azië. Maar natuurlijk is het hoofdkantoor nog steeds te vinden in San Francisco waar het allemaal begon (Bron: suitableshop.nl)!