Snugtop

Mode blog

Wat is een FFP3 mondmasker?

2 min gelezen
panterprint tasjes

Omdat we voorlopig nog niet van de maskers af zijn hier nog wat uitleg van FFP3 mondmaskers. De 6 laags FFP3 maskers bieden optimale bescherming tegen het inademen van virussen en bacteriën. De kans dat je geïnfecteerd raakt met een besmettelijke ziekte  wordt hierdoor stukken kleiner. Degene die ziek is en ook een FFP3 masker draagt kan iemand anders minder makkelijk besmetten. Er zijn 3 soorten FFP beschermingsmaskers. Het grootste verschil tussen FFP1, FFP2 en FFP3 is de filtercapaciteit. Een FFP3-masker heeft de hoogste filtercapaciteit. Een FFP1-masker is het minst effectief. In de zorg wordt vooral gebruik gemaakt van FFP1- en FFP2-maskers. In protocollen, bekend bij medisch personeel, is beschreven welk type masker jij kunt gebruiken. Het type staat op de verpakking. Je kunt 6 laags ffp3 mondmasker kopen bij diverse online winkels.

  • FFP1 masker, het laagste prestatieniveau van een beschermingsmasker. Een FFP1 masker heeft een efficiëntie van minimaal 80% tegen partikels die door de lucht verspreid worden. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 22%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van het norovirus.
  • FFP2 masker, dit is de gemiddelde categorie bescherming maskers en heeft een efficiëntie van 94%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 8%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van TBC.
  • FFP3 masker, De FFP3 klasse biedt de hoogte bescherming en heeft een minimale efficiëntie van 99%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 2%. Dit masker wordt o.a. gebruikt bij het werken met een bepaald soort geneesmiddel.

Witte FFP2 maskers en corona

Door de hogere besmettingsrisico van mutaties van het coronavirus wordt het gebruik van FFP2 mondmaskers steeds meer geadviseerd. Het witte FFP2 mondmasker biedt een veel hogere bescherming tegen virussen en bacteriën dan een chirurgisch masker. De FFP2 mondmaskers hebben een aangesloten pasvorm en zitten comfortabel door de zijdeachtige binnenkant en het neuskussen. Door de betere randafsluiting is het masker ook beter geschikt voor brildragers. Ga je witte ffp2 maskers online kopen dan kom je erachter dat ze apart verpakt zitten Dat is nou handig om mee te nemen!

Zorgverzekering vergelijken?

ringworm

Goede nachtrust tijdens warme nachten