Snugtop

Mode blog

5 stijltips bij maatpakken voor vrouwen

2 min gelezen

logo1 Vrouwen die perfect passende maatpakken dragen, stralen professionaliteit uit. Maar ook zelfverzekerdheid en elegantie. Sommige vrouwen willen net wat meer dan dat. Een eigen stijl, een extraatje, meegaan met de laatste trends. In deze blog delen we vijf styling tips voor bij het dames maatpak.

Stijltip 1: kleurtype

Welk kleurtype bent u? Weet u dat nog niet? Laat het eens onderzoeken door een kleurstylist. Het ligt aan uw huid- en haarkleur welke kleuren het beste bij u passen. Het dragen van de juiste kleuren kan uw imago behoorlijk veranderen (in de positieve zin van het woord). Een kleur die in harmonie is met uw huidskleur geeft een natuurlijke, gezonde en elegante uitstraling. Combineer uw maatpakken daarom met sjaaltjes, tops en schoenen die passen bij uw persoonlijke kleurenpallet.

Stijltip 2: sieraden die bij u passen

Iedereen heeft wel een uitgesproken mening over sieraden. De één houdt van fijntjes en subtiel en de ander pronkt het liefst met bombastisch en bont. Een maatpak ziet er heel anders uit met sieraden. Zo kunt u de look van uw maatpak drastisch veranderen door slechts uw sieraden af te wisselen. Kies vooral voor de sieraden die u mooi vindt en die u, u maken.

Stijltip 3: schoenen
Ook schoenen kunnen de uitstraling van een maatpak behoorlijk veranderen. Kiest u voor een klassieke pump? Een gekleurde sleehak of een platte schoen? Draag bij een maatpak in elk geval nette schoenen. Het liefst van een goede kwaliteit. Het zou zonde zijn als het maatpak er goedkoper uit gaat zien dan hij is. En kies schoenen die u mooi vindt (en niet per se schoenen waarvan u denkt dat ze op de werkvloer ‘horen’). Daar voelt u zich gelijk mooier door en loopt u ook prettiger op.

Stijltip 4: kapsel

U denkt er misschien niet direct aan. Maar uw kapsel maakt samen met het dames pak op maat ook deel uit van uw look. Steekt u uw haren op? Dan ziet u er keurig uit. Hangt het los met mooi vallende krullen? Charming! Draagt u een opvallende haarknip? Creatief! Een hippe coupe? Modern! Ook met kapsels (net als met kleding) kunt u eindeloos variëren.

Stijltip 5: een uniek maatpak voor de vrouw
Er bestaan klassieke maatpakken, maar u kunt ook een maatpak laten maken met een eigen touch. Met een net iets andere snit, zelfgekozen knopen of met bijzondere stiksels. Bij Mandemakers Suits horen we graag uw wensen en denken we met u mee. U wilt een pak dat bij uw figuur en karakter past? Dat kan!

Maatpak