Snugtop

Mode blog

Tips voor het kopen van lampen en het verlichten van kleine appartementen

2 min gelezen

Kleine flats vereisen al onze creativiteit om de ruimte te verbeteren en gezellige omgevingen te creëren. Naast kleuren speelt verlichting een essentiële rol bij de effectieve decoratie van kleine appartementen. Vandaag vertellen we je op de blog van onze lampenwinkel hoe je een klein appartement verlicht, zodat het er veel groter uitziet.

Voordat je begint met het kopen van lampen online of in een lampenwinkel, is het belangrijkste om de natuurlijke verlichting in het huis te bestuderen. Zie hoe het licht op verschillende tijdstippen van de dag binnenkomt, van zonsopgang tot zonsondergang. Let op de donkerste gebieden, aangezien deze de meeste aandacht nodig hebben. Als jouw huis klein is, vergeet dan donkere tinten in muren, meubels en textiel.

Hanglampen of inbouwspots: wat is beter?

In ruimtes is het raadzaam om meubels te gebruiken die niet omvangrijk en vrij laag zijn om visuele continuïteit te creëren. Ditzelfde principe is van toepassing op lampen. Daarom is het handig om inbouwspots in het plafond te installeren, omdat ze het zicht niet belemmeren.

Als het huis echter zeer hoge plafonds heeft, kun je hangende lampen plaatsen, beter met licht en kleine sierlijke ontwerpen. Je kunt ze gebruiken om ruimtes af te bakenen of om hoeken te verlichten.  Inbouwspots geven een ruimtelijk gevoel en creëren geen schaduwen.

 Een lamp voor elk gebied

De woonkamer kan een ruimte hebben om te ontspannen en televisie te kijken, een andere voor werk en een andere om te eten. Het werkgebied of de leeshoek moet een specifieke verlichting hebben, zodat het uitzicht niet moe wordt. Voor deze toepassingen is het raadzaam om verstelbare lampen of zwanenhalzen met neutrale gloeilampen te installeren.

In de ontspanningsruimte, waar je meestal de bank hebt, werken lampen met warm licht beter, omdat ze een meer gastvrije en comfortabele omgeving creëren. Als je een dimmerschakelaar gebruikt, kun je de hoeveelheid licht per activiteit aanpassen.

Een andere tip om een ​​gevoel van ruimtelijkheid te creëren, is door in elke kamer minimaal drie hoeken te verlichten. Met deze truc vermijdt je het creëren van schaduwgebieden en vergroot je daarom de ruimte. Om dit te bereiken hoef je alleen maar verschillende soorten lampen te combineren, zoals een vloerlamp, een tafellamp en een wandlamp. Onthoud ten slotte dat lampen met vloeiende lijnen en weinig overbelast het meest geschikt zijn voor kleine ruimtes. Als je jouw lampen online wilt kopen, is het handig om de catalogus van een lampenwinkel te bekijken, daar vindt je perfecte modellen!