Snugtop

Mode blog

Modetrends

2 min gelezen

Mode! Vrouwen en vaak op mannen vallende mannen zijn er gek van en sommige mensen zijn er gigantisch rijk van geworden. Wat in het ene land als lelijk of gek wordt gezien kan in een ander land de nieuwe mode trend van dat moment zijn. En het gekste van alles is! Deen half jaar later kan het compleet omgedraaid zijn wanneer de vakantiegangers en trend setters van een half jaar geleden deze gekke lelijke nieuwe kleding stijl introduceren in hun eigen land. 

Trendsetters

Trendsetters zijn hele gekke mensen. Trendsetters hebben schijt aan wat mensen van hun vinden en lopen er bij zoals zij leuk vinden of stoer of tof vinden. Mensen zijn net schapen en lopen achter elkaar aan qua wat er op dat moment leuk is. De trendsetters worden vaak gevolgd door early adopters. Trendsetters met een grote fan basis die de nieuwe modetrend bekend maken onder een groot publiek en hier vaak ook nog eens veel geld mee verdienen door grote merken aan hun facebook, twitter, insta of youtube kanaal te verbinden. 

Hoe verdien je dan geld met nieuwe mode als je het zelf niet maakt?

Laten we dit eens uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Bijvoorbeeld Happy Socks! Als je in 2005 met happy socks op de middelbare school gezien zou worden in Nederland werd je uitgelachen, op je kop boven de wc gehangen en opgepropt in je eigen kleine schoolkluisje. Tot er trendsetters van hun vakantie uit happy socks is cool land kwamen en deze begonnen te dragen. Het liefst zo opvallend mogelijk! Nadat deze mensen waren uitgelachen, op hun kop boven de wc gehangen waren en uit hun kluisje gekropen waren en ze de sokken nog steeds droegen begonnen enkele andere dappere strijders de sokken ook te dragen. De coole kinderen met 1000 volgers op insta zetten een foto waar ze de sokken dragen met een #HappySocks op hun pagina.