Snugtop

Mode blog

Herenondergoed: van functioneel naar modieus

2 min gelezen

Voor ieder at wils.mode

 

in eerste instantie had het dragen van ondergoed voornamelijk een beschermende maar ook een hygiënische functie. Zoals in het oude Egypte waar bijvoorbeeld een lendendoek veelal gebruikt werd om onder ceremoniële gewaden te dragen.

In de eerste en tweede wereldoorlogen werd het herenondergoed voornamelijk aangepast op comfort van de manschappen en kwamen de eerste kleurtjes om de hoek kijken. Een witte onderbroek valt namelijk nogal op voor de vijand dus werd het ondergoed voor het eerst niet in het wit uitgevoerd maar in meer verhullende kleuren.

 

Vanaf de jaren 60, de jaren na de oorlog, werd het ondergoed steeds meer naar de modekant getrokken. En werden de de onderbroeken ook steeds kleiner. In Europa was de slip een hele lange tijd zeer populair onder de mannelijke bevolking. In Zuid-Amerika kwam zelfs de string opzetten en niet alleen voor vrouwen. In Zuid-Amerika was de string ook lange tijd zeer populair onder de mannelijke populatie.

 

Vanaf de jaren 90 werd de slip vervangen door de boxershort. De boxershort die veel mannen momenteel dragen. De boxershort is dan ook in een veelvoud van kleuren, prints en strakheid te verkrijgen. Dus voor genoeg keuze voor iedereen.

 

Ook het boven ondergoed heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat we vroeger voornamelijk onder de kleren droegen word nu vaak gewoon aan de oppervlakte gedragen en is inmiddels een heel normaal gegeven.

 

Inmiddels heeft de humor industrie er ook een leuke draai aan gegeven met verschillende soorten snoepondergoed en ondergoed met olifantenslurf bijvoorbeeld.

 

Vrijwel elk groot merk heeft herenondergoed in de aanbieding. De bekendste merken die herenondergoed in hun assortiment hebben zijn:

 

–        Calvin Klein

–        Tommy Hilfiger

–        Hugo Boss

–        Bjorn Borg

 

Dus afsluitend heeft het herenondergoed een hele ontwikkeling doorgemaakt. Voornamelijk de functie is door de jaren heen veranderd naar voornamelijk een comfort functie naar de huidige fashion functie. Er is in ieder geval voor ieder wat wils.